lördag 7 januari 2012

Testikeldolk, bikniv igen...

fortsättning...

Det fanns en bit kvar av samma idegran som bidrog till dolkens handtag. Efter en dust med elhyveln så finns nu ett par handtagsbitar redo.


De limmas på plats och limmet(West system epoxy) får härda över natten. Det hela paketeras i plastfolie så att bitarna inte glider fel, och så att limmet inte rinner ned på bordet.


Sådär, nu är sidorna på plats!


Sidorna är avfasade längst fram mot bladet.


Och längst bak sitter en liten mässingsbricka fastnitad i skaftets lilla tånge.


Kniven spänns fast i ett skruvstycke och tre hål (2mm) borras genom handtag och tånge. De två bakre hålen går bra, men det främre fungerar inte riktigt... Härdningen har tagit såpass långt bak på tången att borret inte får något grepp alls. Och det har redan blivit ett hål i träet. Ett motsvarande hål borras på andra sidan handtaget.


Två små mässingsnitar knackas på plats i de bakre hålen. Två ännu mindre mässingsbitar limmas från var handtagssida fast i de främre hålen, ni vet där bladet var lite för hårt...
Nitarna slipas ned i fas med handtagets trä och allt poleras med polerull 0000. Bikniven är färdig.


Här tillsammans med testikeldolken. De två sista bilderna tagna med mobilkamera då den vanliga kameran nyligen beslutat att ta livet av sig genom att trilla ned i golvet!


Oj, nu måste dolkslidan utökas med ett fack för bikniven...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar